Not rendering correctly? View this email as a web page here.

23 Ekim 2018

Bu haftanın içeriklerinde ilk sırada yer verdiğim Nike'ın Colin Kaepernick ile yaptığı yeni kampanya, aslında üzerine uzun uzun konuşulabilecek bir mevzu. Kampanya görsellerine ve reklam filmine mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim, çünkü Nike'ın bu hamlesi kapitalizm ile aktivizmin işbirliğine büyük bir örnek. 

Özellikle genç jenerasyonları ikna etmek markalar için eskisinden çok daha zor, çünkü Gen Z gibi dijital dünyaya doğan kitleler, kullandıkları ürünlerden, izledikleri dizilere kadar, sağlam bir anlam arayışındalar ve net bir duruş görmek istiyorlar. Genç, fakat büyüyen bir hedef kitleye sahip bir marka olarak Nike da hedef kitlesine kulak vererek, yaptığı protesto ile inandığı şey uğruna kariyerini bile bitirmeyi göze almış bir sporcu ile kampanya yaparak bir duruş sergiledi. 

Fakat söz konusu kurumsal bir varlık olduğunda bu inisiyatif, akıllarda markanın amacıyla ilgili de soru işaretleri yaratıyor. Kapitalizm ile aktivizm bir araya gelince gerçekten bir fark yaratabilir mi, yoksa bu duruş bir fırsatı değerlendirmekten mi ibaret? Yorumlarınızı duymak isterim.

Keyifli okumalar,
Ecem


Eğer bu mail size forward edildiyse ve abone olmak isterseniz,
şuraya tıklayabilirsiniz.

180903162528-colin-kaepernick-nike-ad-0903-super-tease

Cesur kampanyasıyla riski başarıya dönüştüren Nike
📖 5 dakika

Maç öncesi Amerikan marşı esnasında polis şiddetini protesto eden ünlü NFL oyuncusu Colin Kaepernick ile yeni bir kampanyaya imza atan Nike, hedeflediği Millennial ve Gen Z kitlelerine ulaşmak için oldukça riskli bir girişimde bulunmasına rağmen, bu risk ona ciddi bir başarı da getirdi.  

lalo-hernandez-972566-unsplash-e1540204367580-1

Instagram, sanatı nasıl şekillendiriyor?
📖 3 dakika

Görselliği, hayatımızın merkezine taşımayı başaran Instagram, yalnızca selfielere değil, gördüklerimizi paylaşma güdüsüyle çektiğimiz bir çok müze ve galerideki eserin de insanlar arasında yayılımını sağlıyor. Bu tartışmaya açık konu hakkında Emre Erbirer ve İsmet Doğan'ın fikirlerine göz atabilirsiniz.

Bitcoin Algı&Güven Araştırması-2

Türk halkı kripto para birimleriyle ilgili ne düşünüyor?
📖 15 dakika

1 Ekim 2018 itibariyle 220 Milyar $ büyüklüğe ulaşan kripto para pazarı, Bitcoin’in hayatımıza girişinden yıllar sonra artık radarımızda ve geleceğe dair birçok şeyi etkileyebilecek güçte gibi gözüküyor. Peki, Türkiye'de Bitcoin'in tüketicilerdeki algısı nasıl? Türk insanı bu yeni yatırım aracına ne kadar güveniyor? Yeni araştırma raporumuzda tüm bu sorulara değindik. 

bill_gates_paul_allen

Microsoft bugünlere kolay gelmedi
📖 20 dakika

Modern bilgisayar teknolojisini şekillendiren en büyük şirketlerden biri olan Microsoft, son yıllardaki rakiplerini düşündüğümüzde onlara kıyasla 'sıkıcı' olarak görülse de, geçmişinde benimsediği stratejiler ve çok renkli hatalarıyla bugüne ulaştı. Teknoloji devinin artık nicelik ile nitelik arasındaki dengenin önemini anladığı 2018 yılına kadar geçirdiği süreci kapsamlı bir yazı ile okumak ise oldukça bilgilendirici.

 



 

arçelik 

Arçelik - 1975